Nederlandse Ambassade in Colombo, Sri Lanka

Nieuws

1 t/m 10 van 118

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Sinterklaas in Colombo

Wat een feest! Sinterklaas komt naar Sri Lanka en komt op bezoek bij de residentie van Ambassadeur Doornewaard op zaterdag 3 december

2 Living Heritage

Living Heritage is een vijfdaags evenement ter promotie van cultureel erfgoed en het belang van geplande ontwikkeling van stedelijk gebied. Cultureel erfgoed verbindt ons verleden met ons heden en onze toekomst. Verder draagt het bij aan de vorming van onze gezamenlijke identiteit en verbondenheid. Echter, door de snelle ontwikkeling van Colombo staat de positie van haar cultureel erfgoed onder druk.

3 Robert Dijksterhuis bezocht het World Export Development Forum in Sri Lanka

Meneer Robert Dijksterhuis, Afdelingsmanager Internationale Samenwerking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) was onlangs in Sri Lanka om deel te nemen aan het World Export Development Forum. Meneer Dijksterhuis zei na zijn bezoek over de mogelijkheden in Sri Lanka het volgende:

4 Sri Lankaanse tuinbouw sector bezoekt Nederland

Een handelsdelegatie bestaande uit negentien Sri Lankaanse bedrijven heeft eind september een bezoek gebracht aan de Nederlandse tuinbouw sector. De bedrijven zijn onder andere actief in bloemen-, fruit- en groenteteelt. De missie werd geleid door mevrouw Gayani Indunila, van de Sri Lankaanse Export Organisatie. De delegatie bracht onder andere een bezoek aan het glastuinbouwgebied ‘Het Westland’ en aan de bloemenveiling Koninklijke Flora Holland.

5 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

6 Ontdek tuinbouwkansen in Sri Lanka

De Sri Lankaanse tuinbouwsector heeft veel potentie. Wilt u weten welke kansen er zijn en hoe u hier zakelijk op kunt inspelen? Kom dan naar het Sri Lanka tuinbouwseminar van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op dinsdag 27 september.

7 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

8 DRR - Chronic Kidney Disease Missie Rapport

In juli 2015 deed H.E. President Maithripala Sirisena beroep op de diplomatieke gemeenschap voor hulp rondom de veelvoorkomende Chronic Kidney Disease (CKD) in Sri Lanka. De Nederlandse overheid reageerde positief op dit verzoek door het aanbieden van de diensten van het Dutch Risk Reduction (DRR) Team. Het finale rapport inclusief bevindingen en aanbevelingen werd op 13 september 2016 door Ambassadeur H.E. Joanne Doornewaard overhandigd aan de President.

9 KLM hervat vluchten naar Colombo

Na bijna 20 jaar afwezigheid hervat KLM haar vluchten naar Colombo. De komende maanden zal KLM twee keer per week rechtstreekse vluchten aanbieden. De eerste vlucht vanaf Amsterdam naar Colombo staat gepland op maandag 31 oktober 2016.

10 Bezoek Directeur-Generaal Andre Haspels

Op 25 en 26 augustus jl. heeft de Directeur-Generaal Politieke Zaken bij Buitenlandse Zaken, Andre Haspels, een bezoek gebracht aan Sri Lanka. Zijn bezoek was het eerste officiële Nederlandse bezoek sinds het aantreden van een nieuwe overheid in augustus vorig jaar.